Harekete Geç
HATAY DESTEK MERKEZİNDE SOSYAL SORUMLULUK ETKİNLİĞİ
27-31 Aralık 2023 tarihinde Depremden en çok etkilenen şehirlerimizden biri olan Hatay Belen’de Destek Merkezlerinde kadın-çocuklarla egzersiz etkinlikleri yapılmıştır. Öğrencilerimize ve destek olan gönlüllülere teşekkür ederim. Prof.Dr. Özlem Ülger Dekan
Lisans öğrencilerimizin 7. Ulusal El rehabilitasyonu Kongresi Sözlü Bildiri Sunmuşlardır. Kendilerini tebrik ediyoruz...
Patent yarışmasında akademisyenlerimize ödül
Kardeş Okul Projemiz
Mardin Midyat’ta kardeş okul seçen öğrenciler belli aralıklarla okulun ihtiyaçlarına yönelik projeler gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda, 20-23 Nisan 2023 tarihinde üniversite sınavında tercih yapacak öğrencilere, fizyoterapistlik mesleği ve bölüm tanıtımı yapıldı. İhtiyacı olan öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçları karşılandı. Katılım sağlayan ve bu sosyal sorumluluk projesini yürüten öğrencilerimize teşekkür ederim. Prof.Dr. Özlem Ülger Dekan
KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ
Öğrencilerimiz tarafından 8 Mart 2023 tarihinde, Dünya Kadınlar günü için ‘’ Güç Bizde ‘’ projesi ile kadın ve kadın beyanlı bireyler için mor bileklikler yapılmıştır. Farkındalık oluşmasına katkı sağlayan bu sosyal sorumluluk etkinliği için öğrencilerimize teşekkür ederim.
Afet Eylem Planı
MENTAP
Engelli ve yaşlılara bakım verenler için ruh sağlığı ve sağlık eğitimi
SABAK Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni
SABAK Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni, 18 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilmiştir.
Fizyoterapi ve Rehabilitasyonda 60 Yıl
Romatolojik Rehabilitasyon Ünitesi

Romatolojik Rehabilitasyon Ünitesi

Kuruluş 2004

Ünite sorumlusu 

Prof. Dr. Edibe Ünal

Çalışanlar

Prof. Dr. Edibe Ünal

Öğr. Gör. Aysu Kahraman

Uz. Fzt. Nur Banu Karaca

Uz. Fzt. Sinan Buran

Romatolojik Rehabilitasyon Ünitesi, 2004 yılında H.Ü. Romatoloji Ünitesinde klinik çalışma uygulamaları ile başlamış, bu çalışmalara 2005 yılında H.Ü. Pediatrik Romatoloji bölümü de eklenmiştir.  2008 yılından itibaren ağrı duygu-durum ilişkisinin öneminin vurgulandığı bu ünitede biyopsikososyal model benimsenmiştir. Ünitemiz 2004 yılından beri tedavide klinik pilates egzersizlerini kullanmaktadır. 2009-2010 yıllarında klinik pilates egzersizlerine dansterapi-otantik hareket ve ağrı yönetimi bilgilerinin de eklenmesiyle benimsenen biyopsikososyal modelin inovasyonu tamamlanmış ve "Bilişsel Egzersiz Terapi Yaklaşımı (BETY)" adını almıştır. Bu yöntem dansterapi-otantik hareket, klinik pilates egzersizleri, ağrı yönetimi, bedensel-yaşamsal farkındalık, egzersiz sırasında olumlama cümleleri ve cinsel bilgi yönetimini içermektedir. 2014 yılında "Romatizmal Hastalıklarda Biyopsikososyal Yaklaşım (BETY)" ismi ile bir kitaba dönüşen bu yaklaşım 2015 yılında Türk Patent Enstitüsü tarafından marka olarak tescillenmiştir. 2016 yılından itibaren literatürde yer almış ve doktora dersi statüsü de kazanmıştır. Bu yaklaşımla, Romatolojik Rehabilitasyon Ünitesi adıyla yetişkin ve çocuk romatoloji hastalarına hizmet verilmekte ve akademik çalışmalar yürütülmektedir.

Ünitemizde Romatolojik hastalık tanısı (Romatoid Artrit, Ankilozan Spondilit, Fibromyalji, Osteoartrit, Gut, SLE, Skleroderma, Osteoporoz, Vaskülitler, Juvenil İdiopatik Artritler, Myozitler vs.) almış hastalar ve skolyoz ve postür bozuklukları gibi kas-iskelet sistemini etkileyen bazı hastalıklar tedavi edilmektedir.

Ünitedeki uygulamalarımız;  BETY ile grup veya bireysel eğitimden, hastaların sosyalleşmesine destek sağlama amaçlı faaliyetlerden ve hasta eğitim seminerlerinden oluşmaktadır. 2004 yılından beri haftanın 3 günü grup egzersiz seansları ile romatizmalı hastalara destek verilmektedir. Bu yönüyle ülkemizde ve dünyada bir örnek oluşturmaktadır.

Fizyoterapi ve rehabilitasyon yaklaşımlarımızın amaçları; “Hastalık yoktur, hasta vardır” ilkesini temel almaktadır. Hastalıkla ve ağrıyla başa çıkma stratejilerinin kazandırılması, düzenli egzersiz alışkanlığının sürdürülmesi ve tedavide bireysel sorumluluğun kazandırılması en önemli amaçlarımızdandır. Tedavimiz, hastalıkla yaşamda, hastaya rehberlik etmekte ve hastanın multidisipliner sağlık ekibine güven duygusu geliştirerek hastalığının yönetiminde aktif rol almasını sağlamaktadır.