Harekete Geç
HATAY DESTEK MERKEZİNDE SOSYAL SORUMLULUK ETKİNLİĞİ
27-31 Aralık 2023 tarihinde Depremden en çok etkilenen şehirlerimizden biri olan Hatay Belen’de Destek Merkezlerinde kadın-çocuklarla egzersiz etkinlikleri yapılmıştır. Öğrencilerimize ve destek olan gönlüllülere teşekkür ederim. Prof.Dr. Özlem Ülger Dekan
Lisans öğrencilerimizin 7. Ulusal El rehabilitasyonu Kongresi Sözlü Bildiri Sunmuşlardır. Kendilerini tebrik ediyoruz...
Patent yarışmasında akademisyenlerimize ödül
Kardeş Okul Projemiz
Mardin Midyat’ta kardeş okul seçen öğrenciler belli aralıklarla okulun ihtiyaçlarına yönelik projeler gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda, 20-23 Nisan 2023 tarihinde üniversite sınavında tercih yapacak öğrencilere, fizyoterapistlik mesleği ve bölüm tanıtımı yapıldı. İhtiyacı olan öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçları karşılandı. Katılım sağlayan ve bu sosyal sorumluluk projesini yürüten öğrencilerimize teşekkür ederim. Prof.Dr. Özlem Ülger Dekan
KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ
Öğrencilerimiz tarafından 8 Mart 2023 tarihinde, Dünya Kadınlar günü için ‘’ Güç Bizde ‘’ projesi ile kadın ve kadın beyanlı bireyler için mor bileklikler yapılmıştır. Farkındalık oluşmasına katkı sağlayan bu sosyal sorumluluk etkinliği için öğrencilerimize teşekkür ederim.
Afet Eylem Planı
MENTAP
Engelli ve yaşlılara bakım verenler için ruh sağlığı ve sağlık eğitimi
SABAK Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni
SABAK Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni, 18 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilmiştir.
Fizyoterapi ve Rehabilitasyonda 60 Yıl
Pediatrik Fizyoterapi ve Serebral Palsi Ünitesi

Pediatrik Fizyoterapi ve Serabral Palsi Ünitesi

Kuruluş 1971
Ünite sorumlusu Prof. Dr. Mintaze Kerem Günel

Çalışanlar

• Prof. Dr. Mintaze Kerem Günel
  • Dr. Öğr. Üyesi Kübra Seyhan Bıyık
  • Dr. Öğr. Üyesi Kıvanç Delioğlu
  • Uz. Fzt. Sefa Üneş

Ülkemizde bu alandaki çalışmalar ilk olarak Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulunda 1971 yılında kurulan Serebral Paralizi Ünitesinde başlamış olup, o günden bugüne aralıksız olarak faaliyet gösteren bu ünite, pediatrik fizyoterapi rehabilitasyon alanındaki çalışmaların nüvesini oluşturmuştur. Halen bu alanda sürdürülen çalışmalar ile dünyadaki güncel gelişmeleri yakından izleyerek hizmet sunumu ve eğitime yansıtan bir referans merkezi olarak faaliyet göstermektedir. Pediatrik fizyoterapi ve rehabilitasyonda; özürlü çocuğun fizyolojik, anotomik ve çevresel kısıtlılıkları içerisinde mümkün olabilen en üst fonksiyonel, psikososyal ve mesleki bağımsızlığa ulaştırılması hedeflenmektedir. Ünitemizde, genel olarak nörogelişimsel kökenli patolojilerden kaynaklanan fonksiyonel yetersizliklerin giderilmesi temel çalışma alanını oluşturmaktadır.

Serebral Palsi, mental motor retardasyon, brakial pleksus yaralanmaları, meningomyelosel, tortikollis gibi çocukluk çağının özür grupları ve genetik ve metabolik  bozukluklara bağlı nörogelişimsel problemi olan çocuklar değerlendirilerek fizyoterapi rehabilitasyon programına alınmaktadır. Bunun yanında riskli bebek olarak tanımlanan ve çoğunlukla erken doğum, düşük doğum ağırlığı olan ve diğer risk grubunda doğmuş tüm bebekler ünitemizde değerlendirilerek, 2 yaşına kadar gözlem altında tutulmaktadır. Ünitemizde, doğumdan 18 yaşa kadar hastalık ya da travma nedeniyle fonksiyonel yetersizliği olan çocukların değerlendirilmesi fizyoterapi ve rehabilitasyon ihtiyaçlarının belirlenmesi ve bu doğrultuda gerekli fizyoterapi ve rehabilitasyon yaklaşımlarının uygulanarak mevcut yetersizliklerin azaltılması, bağımsızlıklarının sağlanması ve toplumsal yaşama entegrasyonu hedeflenmektedir. Pediatrik fizyoterapi uygulamaları, duyusal ve motor deneyimlerin normalleştirilmesi, düzgün postürün sağlanması, kas tonusunun düzenlenmesi, düzeltme ve denge reaksiyonlarının geliştirilmesi, normal motor gelişimin desteklenmesi ve motor kontrolün sağlanması, ambulasyonun geliştirilmesi, enduransın artırılması, bağımsız fonksiyonel aktivitenin sağlanması, var olan hareketin kalitesinin artırılması, oluşabilecek yumuşak doku, eklem ve postür bozukluklarının önlenmesinde görev almaktadır.