Ortopedik Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Tezli Yüksek Lisans Programı

Ortopedik fizyoterapi ve rehabilitasyon alanında bilimsel ve teknolojik gelişimleri izleyebilecek ve bunları toplum sağlığı için kullanabilecek, multidisipliner ve interdisipliner anlayışla ortopedik rehabilitasyon uygulamalarında ileri ve daha derin bilgi, beceri ve tutum kazanacak, yaşam boyu öğrenmeye devam ederek bilgilerini klinik ve bilimsel çalışmalarla bütünleştirebilecek ve sonuçlarını yorumlayabilecek, kanıta dayalı uygulama becerisine sahip olup ortopedi fizyoterapistliği ile ilgili bu konuda eğitim programlarına katkı verebilecek ulusal ve uluslar arası düzeyde uzman ortopedi fizyoterapistleri yetiştirmektir.

Ortopedik fizyoterapi ve rehabilitasyon yüksek lisans programı, öğrencilerin ortopedik fizyoterapi ve rehabilitasyon alanındaki klinik ve akademik çalışmalarını uzmanlık düzeyinde derinleştirdiği ve geliştirdiği ve ileri düzeyde mesleki uygulama ve araştırma yapabildikleri lisansüstü programdır.

Bu programı tamamlayan öğrencilerin, yaşlı ve çocuklar dahil tüm yaş gruplarındaki bireylerin doğuştan ya da sonradan edindikleri tüm kas-iskelet sistemi sorunlarını daha detaylı değerlendirme, kanıta dayalı yöntemleri kullanarak tedavi etme, hastaları ve ailelerini bilgilendirme ve yönlendirme, toplumu kas-iskelet sistemi sorunları hakkında bilgilendirme, koruma ve önleme ile ilgili eğitim verme konularında uzman olmaları beklenir. Öğrencilerin ayrıca ortopedik fizyoterapi ve rehabilitasyon ile ilgili güncel literatürü takip etme ve bu alanda araştırma yapma becerisine sahip olmaları gerekir.

Ortopedi fizyoterapistliği alanında yüksek lisans derecesi almak için öğrencilerin program yeterliliklerini karşılayan en az 120 AKTSlik dersi başarı ile tamamlamış olmak ve tezini başarıyla savunmuş olmak gereklidir.

Daha detaylı bilgi için lütfen buraya tıklayınız.