Spor Fizyoterapistliği Tezli Yüksek Lisans Programı

Spor Fizyoterapistliği Tezli Yüksek Lisans Programı,

Spor fizyoterapistliği alanındaki klinik ve akademik çalışmalarında uzmanlık düzeyinde geliştirdiği yeterlilikleri kullanarak ileri düzeyde mesleki uygulama ve araştırma yapabilir. Programın amacı spor fizyoterapisi alanında bilimsel ve teknolojik gelişimleri izleyen, eğitim, araştırma ve uygulama konusunda bilgi, beceri ve tutum kazanmış, bilgilerini klinik ve bilimsel çalışmalarla bütünleştirebilen, araştırma ve bilimsel çalışma yöntemleri konusunda bilgi sahibi olan ve sonuçlarını yorumlayabilen, yaşam boyu öğrenmeye devam edebilen, ulusal ve uluslar arası düzeyde yeterli ve yetkin uzman spor fizyoterapistleri yetiştirmektir. Spor fizyoterapistliği yüksek lisans mezunları "Yüksek Lisans" derecesi alarak mezun olurlar.