Geleneksel 18. Fizyoterapide Gelişmeler Kongresi
Fakültemizin düzenlediği kongremiz bu yıl "Hastalıkta ve Sağlıkta Fizyoterapi ve Rehabilitasyon" teması ile 08-11 Eylül 2022 tarihinde The Ankara Otelde gerçekleştirilecektir.
2022 Yılı Mezuniyet Töreni
Hacettepe Üniversitesi FTR Fakültesi mezunlarını uğurladı. 2021-2022 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni, Sıhhiye Yerleşkesi Açık Hava Tiyatrosunda yapıldı. Yoğun bir öğrenim sürecinin ardından öğrencilerimiz diploma aldı. Öğrencilerin coşkuyla keplerini havaya fırlattığı törenden karelere devamına tıklayrak ulaşabilirsiniz.
Beyaz Önlük Giyme Töreni
Beyaz Önlük Giyme Törenimiz 8 Kasım 2021 tarhinde yapılmıştır. Öğrencilerimizi kutlar ve başarılar dileriz.
SABAK Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni
SABAK Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni, 18 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilmiştir.
MENTAP
Engelli ve yaşlılara bakım verenler için ruh sağlığı ve sağlık eğitimi
Fizyoterapi ve Rehabilitasyonda 60 Yıl
Tarihçe
  • 1961 - Prof. Dr. İhsan Doğramacı tarafından Ankara Üniversitesi Hemşirelik ve Sağman Okulu’na bağlı olarak Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü’nün kurulması ile fizyoterapistlik mesleğinin temeli ülkemizde atılmıştır.
  • 1962 - Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu’na bağlı bir bölüm olmuştur.
  • 1963 -  Ankara Üniversitesi Hacettepe Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi ‘nin kurulması ile bu fakülteye bağlı bir bölüm haline gelmiştir.
  • 1964 - 24 Temmuz 1964 tarihli resmi gazetede yayınlanan karar ile Ankara Üniversitesi Hacettepe Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu adını almıştır.
  • 1967 - Hacettepe Üniversitesinin kurulması ile rektörlüğe bağlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu olarak faaliyetlerini sürdürmüştür
  • 2007 - 13 Haziran 2007 tarihinde ise Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin kurulması ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümü olarak bu fakülte çatısı altında yer almıştır.
  • 2010 - Yüksek Öğrenim Kurumu’nun kararı ile bölümün adı Fizyoterapi ve Rehabilitasyon olarak değiştirilmiştir
  • 2019 – T.C. Cumhurbaşkanlığı’nın resmi gazetede yayımlanan 9.01.2019 Tarih ve 576 sayılı kararı ile ülkemizde ilk FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON FAKÜLTESİ olarak yapılanması değişmiştir.