Seni bekliyoruz!
Hacettepe Üniversitesi Tanıtım Günleri bu yıl 29-31 Temmuz tarihleri arasında Beytepe Yerleşkesi'nde gerçekleştirilecek. Hayatın bütün renkleri burada...Peki ya sen?
2022 Yılı Mezuniyet Töreni
Hacettepe Üniversitesi FTR Fakültesi mezunlarını uğurladı. 2021-2022 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni, Sıhhiye Yerleşkesi Açık Hava Tiyatrosunda yapıldı. Yoğun bir öğrenim sürecinin ardından öğrencilerimiz diploma aldı. Öğrencilerin coşkuyla keplerini havaya fırlattığı törenden karelere devamına tıklayrak ulaşabilirsiniz.
Beyaz Önlük Giyme Töreni
Beyaz Önlük Giyme Törenimiz 8 Kasım 2021 tarhinde yapılmıştır. Öğrencilerimizi kutlar ve başarılar dileriz.
Mezuniyet Töreni
2020-21 Mezunlarımızı 8 Eylül 2021 tarihinde yapılan törenle uğurladık.
SABAK Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni
SABAK Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni, 18 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilmiştir.
MENTAP
Engelli ve yaşlılara bakım verenler için ruh sağlığı ve sağlık eğitimi
Fizyoterapi ve Rehabilitasyonda 60 Yıl
Sosyal ve Sportif Etkinlikler

Sportif Etkinliklerimiz

Üniversitemizde spor şenliklerinin 40. yılını yaşadığımız 2020 yılında 40. Spor Şenliği’ne Futbol Erkek/ Kadın, Basketbol Erkek/ Kadın, Voleybol Erkek/ Kadın, Hentbol Erkek/ Kadın, Tenis Erkek/ Kadın, Masa Tenisi Erkek/ Kadın, Badminton Erkek/ Kadın, Atletizm Erkek/Kadın, Yüzme Erkek/ Kadın, Bisiklet Erkek/ Kadın takımlarıyla katılmış ancak Covid-19 nedeniyle spor şenlikleri ertelenmiştir. Bölümümüz kuruluşundan itibaren düzenli olarak bu etkinliklere katılmış ve Rektörlük Kupası da dahil değişik bıranşlarda kupalar kazanmıştır.

Öğrenci Toplulukları

Öğrencilerimiz, Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesindeki 153 adet Öğrenci Topluluğu’na eşit erişim hakkına sahiptir.

2019 Yılında, fakültemiz bünyesinde, Fizyoterapi İlgi Topluluğu(FİT) kurulmuştur ve etkinliklerini sürdürmektedir.

Sosyal Etkinliklerimiz

Fakültemizde bir Öğrenci Etkinlikleri Çalışma Grubu bulunmaktadır. Öğrenci temsilcisi de bu çalışma grubunda yer almaktadır. “Tanışma Partisi,” “Yılbaşı Partisi,” “Piknik,” “Tiyatro izleme” aktiviteleri gerçekleştirilmekte ve panolardan duyurulmaktadır. Oryantasyon etkinliği, Üniversite UNI101 Üniversite Yaşamına Giriş Dersi, yeni kayıt yaptıran öğrenciler için Bölümde Öğretim üye ve elemanlarının katılımı ile Tanışma etkinliği düzenlenmektedir.

1961 yılında kurulan bölümümüzde, 3. sınıflar 4. sınıfları uğurlamak için her yıl geleneksel Hotpack Şenliği hazırlamaktadır. (Hotpack, fizik tedavi alanıda yaygın kullanılan sıcak torbaların orjinal adıdır.) Ayrıca bir başka geleneksel etkinliğimiz de, 1. sınıfları karşılamak için her yıl güz dönemi başında düzenlenen okula hoşgeldiniz partisidir. Bu etkinlikler, bütün öğretim elemanları ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirilmektedir. Yine öğrencilerin ve öğretim elemanlarının katılımı ile; basketbol turnuvası, çeşitli amaçlarla düzenlenen partiler, yılbaşı etkinlikleri gibi birçok başka etkinlik de gerçekleştirilmektedir.

8 Nisan Türkiye Fizyoterapistler Gününde Sıhhiye Yerleşkesi’nde Üniversitemiz personeli ve öğrencilerine açık egzersiz etkinliği Dönem IV öğrencileri ve öğretim elemanlarının katılımı ile düzenlenmektedir.

2019 yılında dekanlık katının renovasyonunu kutlamak amacıyla bir açılış kokteyli yapılmıştır.

10 Ocak 2020'de fakültemizin kuruluşunun 1. yılı öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımız ile kutlanmıştır.

2020 Yılının Şubat ayında Dünya Fizyoterapi Konfederasyonu tarafından akredite olmamızı kutlamak amacıyla bir kokteyl gerçekleştirilmiştir. Fotoğraf galerimize gitmek ve etkinliklerle ilgili tüm resimleri görmek için tıklayınız.