Spor Fizyoterapistliği Doktora Programı

Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı'nda Spor Fizyoterapistliği doktora programı 1997-1998 eğitim-öğretim yılında başlamıştır. Bu programın amacı spor fizyoterapisi alanında eğitim, araştırma ve uygulama konularında evrensel düzeyde bilim insanı niteliklerini taşıyan, toplumun değişik sağlık gereksinimlerine göre Spor Fizyoterapisi alanında üst düzeyde uygulama yapabilen, özgün bir araştırma planlayıp bağımsız yürütebilen, elde ettiği yeni bilgileri bilimin ve insanlığın yararına sunabilen, konusunda ulusal politikalara katkı verebilen, ulusal ve uluslar arası ölçekte bilgili, aydın, yeterli ve yetkin doktora derecesi alan fizyoterapistler yetiştirmektir. Bu programı tamamlayan mezunlar, Spor fizyoterapisi alanında özgün bir araştırmayı bağımız olarak yürütebilir, bilimsel olayları geniş ve derin bir bakış açısı ile irdeleyerek yorum yapabilir ve yeni yöntem ve uygulamalara ulaşmak için gerekli adımları belirler. Eğitim ve araştırmalarda edindiği üst düzey becerilerini ulusal ve uluslar arası klinik ve akademik çalışmalarına taşıyabilir. Spor Fizyoterapisi doktora mezunları “Doktora” derecesi alarak mezun olmaktadırlar.

Programa kayıt olabilmek için Fizyoterapi ve rehabilitasyon anabilim dalı yüksek lisans programlarından mezun olmak ve . H.Ü. Sağlık Bilimleri Enstitüsü lisansüstü eğitimi başvuru koşullarını yerine getirmek gerekmektedir.

Fizyoterapi ve rehabilitasyon lisans mezunu olup yüksek lisansını fizyoterapi ve rehabilitasyon alanına yakın alanlarda yapan öğrencilerden anabilim dalı akademik kurulunca uygun görülenler programa kayıt olabilirler.