Protez Ortez Biyomekanik Tezli Yüksek Lisans Programı

Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde 1967-68 eğitim-öğretim yılında kurulan ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı'nda bilim uzmanlığı eğitimine başlayan program çerçevesinde protez, ortez uygulamaları ve biyomekanik alanına özel dersler verilmeye başlanmış, alandaki hızlı gelişmeler ve bu alana olan ilginin artması nedeniyle, Sağlık Bilimleri Enstitüsü 1996-1997 eğitim yılında Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı altında Protez-Ortez ve Biyomekanik Programını yeni bir program olarak kabul ederek eğitim ve öğretime başlanmıştır. Programın amacı protez-ortez ve biyomekanik alanında bilimsel ve teknolojik gelişimleri izleyen, eğitim, araştırma ve uygulamalarında ileri ve derin bilgi, beceri ve tutum kazanmış, bilgilerini klinik ve bilimsel çalışmalarla bütünleştirebilen, sonuçlarını yorumlayabilen, yaşam boyu öğrenmeye devam edebilen, fizyoterapi ve rehabilitasyon ile ilgili eğitim programlarına katkı verebilen, ulusal ve uluslar arası düzeyde uzman fizyoterapistler yetiştirmektir. Bu programı tamamlayan mezunlar, fizyoterapi ve rehabilitasyon hizmeti verilen hasta ve sağlıklı popülasyon içerisinde ortez ve protez gereksinimi olan bireylere yönelik olarak özelleşmiş değerlendirme ve uygulamaları kullanabilir, bu alan özgü klinik ve akademik çalışmalar yaparak uzmanlık düzeyinde derinleştirdikleri yeterliliklerini geliştirir ve ileri düzeyde mesleki uygulama ve araştırmalar yapabilir. Fizyoterapi ve rehabilitasyon anabilim dalı, protez-ortez ve biyomekanik programı yüksek lisans mezunları mezunları “yüksek lisans” derecesi alarak mezun olurlar.