Nöroloji Fizyoterapistliği Tezli Yüksek Lisans Programı

Nöroloji Fizyoterapistliği tezli yüksek lisans programı ile nöroloji alanında çalışan fizyoterapistlerin eğitim ihtiyaçlarına cevap verebilmek, alana özel bilgi, beceri ve yeterliklerle donanmış mezunlar yetiştirebilmek, akademik çalışmalara ortam yaratabilmek ve alanın gelişimine katkıda bulunmak amacıyla bu program oluşturulmuştur. Nöroloji Fizyoterapistliği alanında multidisipliner, araştırıcı, sorgulayıcı ve kanıta dayalı uygulama becerisi edinilmesine imkan sağlamak; bilimsel araştırma yapma, bilgiye erişme, bilgileri değerlendirme ve yorumlama yeteneği kazandırmak; alanında eğitim açısından evrensel düzeye ulaşmış, ulusal ve uluslararası ölçekte bilgili, aydın, yeterli ve yetkin bilim adamı yetiştirmektir. Programı tamamlayan mezunlar, nörolojik fizyoterapi ve rehabilitasyon alanında klinik ve akademik çalışmalarında uzmanlık düzeyinde derinleştirdiği ve geliştirdiği yeterlilikleri kullanabilir ve ileri düzeyde mesleki uygulama ve araştırma yapabilir. Fizyoterapi ve rehabilitasyon yüksek lisans mezunları “yüksek lisans” derecesi alarak mezun olurlar.

lisans diplomasına sahip olmak ve H.Ü. Sağlık Bilimleri Enstitüsü lisansüstü eğitimi başvuru koşullarını yerine getirmek ve Yabancı dil puanı olarak YDS'den en az 55 puan veya diğer sınavlardan eşdeğer bir puan gereklidir.