Nöroloji Fizyoterapistliği Doktora Programı

Programın amacı nörolojik Fizyoterapi ve Rehabilitasyon alanında öğretim, araştırma ve uygulama konularında evrensel düzeyde bilim insanı niteliklerini taşıyan, özgün bir araştırmayı bağımsız planlayıp yürütebilen, elde ettiği yeni bilgileri bilimin ve insanlığın yararına sunabilen, konusunda ulusal ve uluslar arası politikalara katkı sağlayan, bilgili, aydın, yeterli ve yetkin bilim doktoru yetiştirmektir. Bu programı tamamlayan mezunlar, nörolojik fizyoterapi ve rehabilitasyon alanında özgün bir araştırmayı bağımsız olarak yürütebilir, bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerini geniş ve derin bir bakış açısı ile irdeleyerek yorum yapabilir, özgün sonuçlara ulaşmak için gerekli adımları belirleme yeteneği ve becerisini kazanır. Nöroloji fizyoterapistliği mezunları doktora ünvanı alarak mezun olmaktadırlar.

Programa kayıt olabilmek için Fizyoterapi ve rehabilitasyon lisans mezunu olup, Nöroloji Fizyoterapistliği veya Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı yüksek lisans programlarından mezun olmak ve H.Ü. Sağlık Bilimleri Enstitüsü lisansüstü eğitimi başvuru koşullarını yerine getirmek ve Yabancı Dil sınavı (YDS)'den 60 veya diğer sınavlardan eşdeğer puan almak gerekmektedir.