Harekete Geç
HATAY DESTEK MERKEZİNDE SOSYAL SORUMLULUK ETKİNLİĞİ
27-31 Aralık 2023 tarihinde Depremden en çok etkilenen şehirlerimizden biri olan Hatay Belen’de Destek Merkezlerinde kadın-çocuklarla egzersiz etkinlikleri yapılmıştır. Öğrencilerimize ve destek olan gönlüllülere teşekkür ederim. Prof.Dr. Özlem Ülger Dekan
Lisans öğrencilerimizin 7. Ulusal El rehabilitasyonu Kongresi Sözlü Bildiri Sunmuşlardır. Kendilerini tebrik ediyoruz...
Patent yarışmasında akademisyenlerimize ödül
Kardeş Okul Projemiz
Mardin Midyat’ta kardeş okul seçen öğrenciler belli aralıklarla okulun ihtiyaçlarına yönelik projeler gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda, 20-23 Nisan 2023 tarihinde üniversite sınavında tercih yapacak öğrencilere, fizyoterapistlik mesleği ve bölüm tanıtımı yapıldı. İhtiyacı olan öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçları karşılandı. Katılım sağlayan ve bu sosyal sorumluluk projesini yürüten öğrencilerimize teşekkür ederim. Prof.Dr. Özlem Ülger Dekan
KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ
Öğrencilerimiz tarafından 8 Mart 2023 tarihinde, Dünya Kadınlar günü için ‘’ Güç Bizde ‘’ projesi ile kadın ve kadın beyanlı bireyler için mor bileklikler yapılmıştır. Farkındalık oluşmasına katkı sağlayan bu sosyal sorumluluk etkinliği için öğrencilerimize teşekkür ederim.
Afet Eylem Planı
MENTAP
Engelli ve yaşlılara bakım verenler için ruh sağlığı ve sağlık eğitimi
SABAK Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni
SABAK Akreditasyon Belgesi Takdim Töreni, 18 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirilmiştir.
Fizyoterapi ve Rehabilitasyonda 60 Yıl
Prof.Dr. Erkan KAPLANOĞLU

Erkan Kaplanoğlu, lisans eğitimini 1996 yılında Marmara Üniversitesinde tamamladı. Yüksek lisans ve doktora eğitimlerine de aynı üniversitede devam eden Kaplanoğlu, doktora derecesini Bilgisayar-Kontrol alanında 2006 yılında aldı. 2010 yılında Norveç hükümeti tarafından verilen YGGDRASIL Award (Young Guest Doctoral Researchers in Norway) ödülüne layık görüldü.

Doktora sonrası gittiği Vanderbilt Üniversitesinde (Nashville/TN, USA) biyomekatronik çalışmalarına başladı. 2013 yılında, Marmara Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği bölümünü altında, YSL ve Dr. çalışmaları TÜBİTAK ve Avrupa Birliği destekli projelerin yürütüldüğü Biyomekatronik Sistemler Laboratuvarı’nı kurdu. Robotik rehabilitasyon alanında ulusal ve uluslararası projelerde danışmanlık görevleri bulunmaktadır.

2019 yılından bu yana University of Tennessee at Chattanooga da öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Burada kendisinin kurmuş olduğu Biomechatronics and Assistive Technology Lab (BioAstLab) çatısı altında sağlık alanındaki paydaşları ile birlikte çeşitli projeler yürütmektedir.

Çalışma alanları; EMG/EEG kontrollü protez, Aktif Ortez, Robotik Rehabilitasyon ve Akıllı otomasyon sistemleri olan Kaplanoğlu’nun bu konularda yayınların yanı sıra “Hibrit Protez El” ve “Bel Ağrısı Terapi Sistemi” konularında patentleri ve “Biyomekatronik” alanında yazılmış kitabı bulunmaktadır.

 

Biomechatronics and Assistive Technology Lab (BioAstLab) | University of Tennessee at Chattanooga (utc.edu)