Prof. Dr. Z. Candan Algun

1969 yılında Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’ndan mezun oldu. 1969-1971 yıllarında Hacettepe Üniversitesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı’nda fizyoterapist olarak çalıştı ve 1971-1974 yılları arasında bütünleşik doktora programını tamamladı. 1972-1973 yıllarında Amerika’da Ohio Dayton St. Elizabeth Medical Center’da fizyoterapist olarak görev yaptı. Aynı zamanda 1972 yılında lisansüstü eğitimi kapsamında Ampute rehabilitasyonu konusunda New York Üniversitesi’nde dersler aldı ve Toledo, Cincinati ve Chicago’da rehabilitasyon merkezlerinde kısa süreli uygulamalı çalışmalar yaptı. 1973 yılında Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’nda öğretim görevlisi olarak Ortez Protez Ünitesinde hasta aldı ve akademik çalışmalarına devam etti. 1983’te doçent unvanını aldı ve 6 ay süreyle müdür yardımcısı oldu ve daha sonra Aralık 1983’te Hacettepe Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Müdürlüğü’ne atandı, aynı zamanda 1985-1990 tarihleri arasında Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Protez Ortez Bölümü kurucu başkanı olarak idari ve akademik çalışmalarını sürdürdü. 1988’de profesör olarak atanan Algun, 1993-2000 yıllarında Dokuz Eylül Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu kurucu müdürü olarak görev yaptı. Ulusal ve Uluslararası bilimsel toplantılarda davetli konuşmacı olarak katıldı, Kahire ve Six October Üniversitelerinin Fizyoterapi Bölümleri ile üçlü bilimsel toplantılar düzenledi ve diğer öğretim üyeleri ile davetli konuşmacı oldu. Ayrıca 2008-2011 yılları arasında ikinci kez Dokuz Eylül Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Müdürlüğü’ne atandı, yanı sıra Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yönetim Kurulu üyeliği ve etik kurul üyeliği yaptı. 2011 yılında İ. Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü kurucu başkanı olarak idari ve akademik çalışmalarına devam etti. Litvanya’da Erasmus kapsamında Yüksek lisans ve lisans fizyoterapi öğrencilerine Geriatri konularında ders anlattı. Sağlık Bilimleri Enstitü Kurul Üyeliği ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı olarak çalışmalarını sürdüren Algun, 2014-2015 eğitim öğretim döneminde Türkiye’de ilk Ortez Protez lisans eğitiminin kurucu başkanı oldu. 2017-2018 eğitim öğretim yılında Sağlık Bilimleri Enstitüsü Ortez Protez Ana Bilim Dalı Başkanı olarak yüksek lisans eğitimini başlattı. 2017-2021 yılları arasında Üniversite Senatosu Fakülte Temsilcisi olarak görev aldı. Halen İ. Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Türkçe ve İngilizce Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanlığı, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Fizyoterapi Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanlığı ve Protez Ortez Merkezi -POMER Müdürlüğü görevini sürdürmektedir.